петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 52

Промоција на книгата „Царка Ветерка“ од Љубинка Донева

„Царка ветерка“ е четиво што се чита во еден здив, се констатира во препораката на ова издание.

carka

Последни вести

 

Во мултимедијалниот културен центар „Матица екслузив“ од Скопје, утре  во 13 часот ќе се оджи промоција на книгата за деца и младинци „Царка ветерка“ од Љубинка Донева. За најновото издание на издавачката куќа „Панили“ ќе говори проф.д-р Виолета Димова.

На страниците од прозната книга „Царка ветерка“, авторката влегува во тајните на децата и на оригинален начин, духовито и креативно им доближува на читателите еден интересен свет во кој младите, со љубопитство можат да учат за силата на љубовта и добрината, за слободата и мислењето и за се она што влијае во оформувањето на една здрава,млада личност.

„Царка ветерка“ е четиво што се чита во еден здив, се констатира во препораката на ова издание.

Мултемидејален центар Матица

Парк на Книгите

18 ноември, петок

13:00 часот

 

 

Најчитани вести