понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 16

Промоција на книгата „На пат за светото место“ од Танас Вражиновски во Матица

Во мултимедијалниот културен центар „Матица екслузив“,на 16-ти јуни (четврток) во 12 часот 2016 година ќе се одржи промоција на монографијата „На пат за светото место“ од проф.д-р Танас Вражиновски, издание на издавачката куќа „Силсонс“ од Скопје.

knigi-gi

Поврзани вести

Во мултимедијалниот културен центар „Матица екслузив“,на 16-ти  јуни (четврток) во 12 часот 2016 година ќе се одржи промоција на монографијата  „На пат за светото место“ од проф.д-р Танас Вражиновски, издание на издавачката куќа „Силсонс“ од Скопје.

На страниците од своето најново дело познатиот научник, со јазикот на фактите пишува за историјата и трагичната  судбина на селото Смрдеш, родното место на славните војводи Васил Чакаларов и Пандо Кљашев.

Како и бројните населени места со македонско население во Егејска Македонија и ова село за време на Граѓанската војна во Грција ќе ја доживее трагичната судбина. Денес во селото е останата само селска црква која немо сведочи за злосторствата што ги доживеа македонскиот народ во безумната граѓанска војна.

Изданието ќе го промовира проф.д-р Тодор Чепреганов.

Најчитани вести