Магазин

Промоција на книгата „Прилози кон историјата на македонската архитектура“

Промоција на книгата „Прилози кон историјата на македонската архитектура“

Во Музејот на македонската борба, на 24 (петок) годинава во 12 часот , Книгоиздателството „Матица македонска“ од Скопје ќе ја промовира книгата „Прилози за историјата на македонската архитектура“ од Вангел Божиновски.

За ова најново дело на познатиот архитект и публицист ќе говорат Васил Иљов, Санде Стојчевски и Петре Башескии.