петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 55

Промоција на монографија за Јагода Сланева

Авторка на ова значајно дело е Емилија Џипунова, долгогодишен хроничар и афирматор на балетската уметност во Република Македонија.

untitled

Последни вести

 

Во мултимедијалниот културен центар „Матица ексклузив“ во Скопје денеска во 19 часот ќе се одржи промоција на монографијата „Раскрилена птица“, посветена на познатата балерина Јагода Сланева.
Авторка на ова значајно дело е Емилија Џипунова, долгогодишен хроничар и афирматор на балетската уметност во Република Македонија.

За најновото дело во издание на издавачката куќа „Панили“ од Скопје ќе говорат Соња Здравковска Џепаровска, проф. д-р Љубинка Басотова и писателот Ефтим Клетников

Најчитани вести