сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Промоција на нова облека за туристичката стража

turisticka_strazza_skopje_info

Поврзани вести

Новоизработената античка облека за туристичката стража во организација на Градот Скопје и Ј.У. Детски културен центар „Карпош“ денес ќе биде промовирана на плоштадот „Филип II“.

„Туристичката стража“, чија цел е промоција на туризмот на градот Скопје, опфаќајќи повеќе временски периоди од антиката до современиот историски период, се спроведува веќе четврта година.

Младите луѓе облечени како македонска фаланга и девојки кои го претставуваат античкиот период, како што велат организаторите, предизвикуваат особено внимание кај туристите.

фото: skopje info

Најчитани вести