Македонија

Промоција на нови наслови од проектот „Превод на 1000 стручни и научни книги“

Промоција на нови наслови од проектот „Превод на 1000 стручни и научни книги“

Во читалната „1000 книги“ во Градскиот трговски центар денеска ќе биде промовирани нови 14 наслови од повеќе области од проектот „Превод на 1.000 стручни и научни книги“.

Досега се преведени околу 900 книги и учебници од кои се учи на најдобрите светски универзитети.

На промоцијата најавено е присуството на премиерот Никола Груевски и министерот за образование и наука, Спиро Ристовски.