петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 0

Промоција на потпоручници и заклетва на питомци на Воената академија

Во Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ денеска министерот за одбрана Зоран Јолевски ќе присуствува на свеченоста по повод заклетвата на питомците од 20. генерација и промоцијата на потпоручници од 16. генерација на Воената академија.

132437710

Поврзани вести

Свечена заклетва ќе дадат 29 питомци, од кои шест припаднички на женскиот пол и седум студенти на цивилни насоки. Од студентите -питомци на Воената академија, 20 се од Македонија, 4 од Босна и Херцеговина, 3 од Црна Гора и 2 од Косово.

Промовирани во потпоручници ќе бидат 35 питомци, од кои седум припаднички на женскиот пол. Од нив 25 се од Република Македонија, 3 од Црна Гора, 3 од Босна и Херцеговина и 4 од Косово.

Најчитани вести