четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 9

Промоција на третиот повик за проектот Странски експерти за домашни компании

По презентацијата на досега остварените резултати од овој проект ќе следува обраќање на претставници на стопанските комори, а потоа излагање ќе имаат и претставници на домашни компании кои веќе ја искористиле странската експертска помош.

133107523

Последни вести

Во Владата на Република Македонија денеска ќе биде промовиран третиот јавен повик за проектот Странски експерти за домашни компании на кој ќе се обратат вицепремеирот  за економски прашања Кочо Анѓушев и амбасадорката на Швајцарија во Република Македонија, Сибил Сутер Тејада.

По презентацијата на досега остварените резултати од овој проект ќе следува обраќање на претставници на стопанските комори, а потоа излагање ќе имаат и претставници на домашни компании кои веќе ја искористиле странската експертска помош.

На крај на настанот ќе следи обраќање на министрите Зоран Шапуриќ, Зорица Апостолоска, Рамиз Мерко и Аднан Ќахил кои ќе отворат дебата со присутните претставници на стопанските комори и домашните компании.

Најчитани вести