четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 52

Промоција на „Зауздана Поезија“ од Светлана Неделкоска

Во мултимедијалниот културен центар „Матица ексклузив“ во Скопје,на 22 јуни (среда) во 19 часот ќе се одржи промоција на поетската книга „Зауздана поезија“ од Светлана Неделкоска, издание на „Матица македонска“.

Svetlana NEDELKOSKA - Zauzdana Poezija - KORICA

Поврзани вести

Во мултимедијалниот културен центар „Матица ексклузив“ во Скопје,на 22 јуни (среда) во 19 часот ќе се одржи промоција на поетската книга „Зауздана поезија“ од Светлана Неделкоска, издание на „Матица македонска“.

За поетската книга на младата авторка, која живее и работи во Мелбурн, Австралија ќе зборува поетот Георги Барбаровски, а стихови ќе читаат Теодора Зероска и Александар Костадиноски. Промоцијата ќе биде збогатена со музички настап на познатите гитаристи Дамјан Пејчиноски и Горан Гешоски.

 

Најчитани вести