среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 48

Промовиран проектот „Македонија вработува“

mak-vrabotuva

Последни вести

Владата денеска промовираше уште еден од низата на проекти за намалување на невработеноста во државата, креирање на нови работни места и зголемување на животниот стандард на граѓаните.

Преку новиот проект со наслов „Македонија вработува“ ќе се овозможи вработување на невработени лица до 35 години, лица од 35 до 50 години кои повеќе од 10 години се без работа, лицата над 50 години, како и лица од ранливите категории на граѓани, примателите на социјална парична помош, самохраните родители, родителите на 3 или повеќе деца, децата без родители и родителска грижа и родителите на децата со пречки во развојот.

-Над 150 илјади лица се потенцијални кандидати на овој проект и мерките што се содржат во него, истакна вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски.

Мнистерот за труд и социјална политика Диме Спасов потенцираше дека се планира огромен опфат на невработени граѓани.

 

Најчитани вести