Крими хроника

Пронајден е машки леш во Вардар

Пронајден е машки леш во Вардар

Околу 12 часот пронајден е машки леш во реката Вардар, во близина на Велес, објави Утрински весник.

Според МВР тоа било во фаза на распаѓање, станувало збор за маж и по барање на јавен обвинител е предадено на обдукција. Таа треба да ги открие причините за смртта, но и идентитетот на пронајдениот леш.

Во велешко годинава како исчезнати и сe уште не пронајдени, се водат три лица. Двете пронајдени тела во Вардар годинава на 28 јуни и на 14 октомври не се идентификувани. Пристигнатиот материјал во Институтот за патологија, на блиски од исчезнатите не се совпаднал со тој од пронајдените.