Магазин

Пронајден гробот на Александар Македонски?!

Пронајден гробот на Александар Македонски?!

Гробот на Александар Македонски се наоѓа во областа позната како Kom el-Dikka, во центарот на Александрија?!

На натписите стои дека мавзолејот е посветен на „Кралот на кралевите, Освојувачот на светот Александар Трети“.

Покрај другото мавзолејот содржи 37 оштетени коски. Серија од тестови вклучувајќи и С-14 анализа ќе утврдат дали коските се на големиот војсководец.