сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 31

Пронајден лек за дебелото црево?

kokosovo-maslo1

Последни вести

Ракот на дебелото црево денеска е едне од најраспространети облици на рак меѓу мажите и жените, но иако има многу природни лекови кои ја спречуваат оваа болест, но многу малку има истражување за оваа болест.

Денеска доминира фармацевската индустрија и најголем број на изтражувања се финасирани од фармацевските центри, најновото истражување во Австралија покажа дека лауринската кислеина ( која го има околу 50% во кокосовото масло)  преку 93%  ги уништува келиите на ракот уште во првите 48 часа од третманот, пишува The Raw Food World.

Моќта на кокосот:

Потенцијалното кокосово масло во брорба против ракот е неодамна откриен, но неговата моќ во лекувањето на многу болести веќе е одамна познатно.

Како природно сретство кокосовото масло е вистински лек против многу вируси, бактерии и габични инфекции. Маслото е добро за варење, за црноиот дроб како и за зараснување на раните.

Кокосовото масло од неодамна се користи и кај пациентите со срцеви заболувања, но и против дијабетисот.

Најчитани вести