Свет

Пронајден сомнителен пакет на „Стадионот Франција“ пред мечот Шведска – Ирска

Пронајден сомнителен пакет на „Стадионот Франција“ пред мечот Шведска – Ирска

Пакет со сомнителна содржина бил пронајден на „Стадионот Франција“ во париското предградие Сен Дени пред почетокот на мечот меѓу Шведска и Република Ирска, пренесува Russia Today.

Сомнителниот пакет бил пронајден на стадионот некаде околу 16 часот, кога била вршена безбедносна проверка на трибините.

Инаку, натпреварот Шведска-Република Ирска, прв во Е групата, започна во 18 часот.