Македонија,Крими хроника

Пронајдена артилериска граната во битолско

Пронајдена артилериска граната во битолско

Стара неексплодирана артилериска граната со кал.75 мм со потекло од Првата Светска Војна е пронајдена во битолско.

Гранатата била пронајдена вчера околу 08,20 часот во село Крклино-битолско на местото викано „Хиподром“ при изведување на градежни работи.

Од страна на ДЗС истата е подигната и предадена за понатамошна постапка.