Македонија,Крими хроника

Пронајдена дрога во возило со албански таблички

Пронајдена дрога во возило со албански таблички

Полицијата откри специјално направени бункери со траги од дрога во возило од марката „бмв“ со албански таблички.

Бункерите биле откриени при вршење контрола на патниот правец Крива Паланка – Куманово, во близина на селото Страцин.

Возилото било управувано од страна на албански државјанин. Поради сомнителното однесување на возачот бил извршен и детален претрес. При прегледот е употребено и царинско куче. Притоа, во сите четири погонски бандажи се пронајдени специјално направени бункери во кои е пронајдена непозната прашкаста материја со кафеава боја и карактеристичен мирис со тежина од околу 2 грама. Било утврдено дека станува збор за кафеав хероин.

Против возачот е поднесена кривична пријава за неовластено производство и пуштање во промет на дрога. Истиот ден е донесена пресуда со која обвинетиот е прогласен за виновен и е казнет со условна казна затвор во траење од 6 месеци во рок од 2 години. Освен тоа, возилото е конфискувано, а обвинетиот е протеран од државата во времетраење од 2 години.