Македонија,Крими хроника

Пронајдена граната од Втора Светска Војна во Шупли Камен

Пронајдена граната од Втора Светска Војна во Шупли Камен

Вчера околу 14,00 часот во селото Шупли Камен, кумановски, во нива пронајдена е артилериска граната која најверојатно потекнува од Втората Светска Војна.

Од страна на ДСЗ-Куманово гранатата е безбедно подигната и предадена за понатамошна постапка