Македонија,Крими хроника

Пронајдена граната во Могила

Пронајдена граната во Могила

Пронајдена граната во Могила завчера во дворот од куќа во сопственост на Н.Ш.

Неексплодираната артилериска граната во Могила од Првата светска војна била откриена за време на изведување градежни работи.

Гранатата, соопшти денеска МВР, е подигната за понатамошна постапка.

 

Не е прв случај граната од Прва Светска војна да биде пронајдена во битолско.