среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 14

Пронајдени траги од вонземјанска цивилизација

vonzemjanska-civilizacija

Поврзани вести

Пронајдени траги од вонземјанска цивилизација. Во ѕвездениот систем забележан од телескопот Кеплер забележани се необични структури што би можеле да укажуваат на присуството на технолошки напредна вонземјанска цивилизација.

Џејсон Рајт, астроном од Универзитетот во Пенсилванија се подготвува да објави извештај за ова откритие, појаснувајќи дека овие објекти би можеле да претставуваат голем број на вонземјанска мегаструктура.

Најчитани вести