Македонија

Пронајдените траги од Гошинце дадени на вештачење

Пронајдените траги од Гошинце дадени на вештачење

Голем број траги се пронајдени при увидот кај караулата во Гошинце по извршениот терористички напад. Истите се предадени за понатамошна обработка и вештачење.

Изминатата ноќ не се регистрирани никакви инциденти, а екипи постојано патролираат на северниот дел од границата, информираат од МВР.

Оперативци и раководители од Министерството за внатрешни работи одржале состанок со косовските власти на кои им биле презентирани доказите и трагите со кои располага македонската полиција и од истата била побарана соработка за целосно расчистување на случајот и пронаоѓање на лицата.