Македонија,Крими хроника

Пронајдено тело во Охридско, се претпоставува дека е на исчезнатата Маја Блажевска

Пронајдено тело во Охридско, се претпоставува дека е на исчезнатата Маја Блажевска

Човечките труп веќе го фаза на распаѓање пронашла полицијата во атарот на селото Велмеј во Охридско.

Полицијата засега не открива многу детаљи околу случајот, но првичните претпоставки се дека телото е на четиринаесетгодишната Маја Блажеска од соседното село Лешани која исчезна на 12-ти ноември минатата година.

Од Министерството за внатрешни работи велат дека го чекаат завршувањето на обдукцијата за да утврдат повеќе детаљи.