Свет

Проповедник на ИСИС повикува на уништување на пирамидите во Египет

Проповедник на ИСИС повикува на уништување на пирамидите во Египет

Кувајтскиот исламски проповедник, Ибрахим Ал Кандари повика на уништување на египетските пирамиди тврдејќи дека „само затоа што муслиманите не ги срушиле порано, не значи дека и тие не мораат сега“.

Ваквиот повик следи после неколку недели откако џихадистите ги уништија асирските артехакти во музејот Мосул во Ирак.