понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 52

Пропусноста на каналската мрежа во Гази Баба е во добра состојба

Тоа се должи на континуираната работа на ЈП Водостопанство Скопско Поле и интензивното расчистување на каналската мрежа по поплавата која се случи во август

kanal

Последни вести

Стручни лица од ЈП Водостопанство Скопско Поле и претставници од Општина Гази Баба, денес (09.09.2016 г.) направија увид во каналската мрежа низ општината, при што се констатираше дека и по тридневните врнежи од дожд, пропусната моќ на каналите е во добра состојба.

Тоа се должи на континуираната работа на ЈП Водостопанство Скопско Поле и интензивното расчистување на каналската мрежа по поплавата која се случи во август, информираат од Општина Гази Баба.

kanal1

Најчитани вести