Секс

Просек во сексот: четвртина планираат секс, а една третина се незадоволни

Просек во сексот: четвртина планираат секс, а една третина се незадоволни

Луѓето кои се во постојани врски, во просек водат љубов шест пати месечно, 84 отсто од нив сметаат дека сексуалниот живот им е здодевен, а 25 отсто заглавиле во рутина.Наспроти нив, 53 отсто од испитаниците се задоволни од својот сексуален живот, 15 отсто не се сигурни додека 32 отсто сметаат дека сексуалниот живот им е очаен.

Најчести причини за незадоволство за 25 отсто од луѓето се рутина и немање спонтаност, 16 отсто сметаат дека партнерот им е лош во кревет, а  10 отсто дел во односот се изгубила страста.

Поради немање слободно време, дури една петина од луѓето со партнерот го договараат времето за секс, а  43 отсто сметаат дека честиот секс значајно би ја подобрил блискоста во спалната соба.

На прашањето дали би вложиле пари за подобрување на сескусалниот живот за купување на сексуални помагала, 63 отсто одговориле потврдно, додека останатите мислат дека тоа нема да им помогне.