четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 52

Проширете ги тесните чевли со вода?

Секоја жена барем еднаш во животот се сретнала со проблемот со тесни чевли. Ова е посебно случај со новите чевли што допрва треба да се разгазат, а додека да дојде до тоа стопалата ви се цели со плускавци.

Sore feet trying on shoes

Sore feet trying on shoes

Поврзани вести

Секоја жена барем еднаш во животот се сретнала со проблемот со тесни чевли. Ова е посебно случај со новите чевли што допрва треба да се разгазат, а додека да дојде до тоа стопалата ви се цели со плускавци.

Сепак, постои просто решение за овој проблем, особено ако се во прашање чевли од природни материјали, на прво место од кожа, а се што ви е потребно е вода и две пластични чеси со затворач.

Земете ги кесите и во нив ставете ¼ вода. Ставете ги во чевлите, па чевлите во замрзнувач.

Кога водата ќе замрзне извадете ги чевлите од замрзнувачот, па оставете ги 20-тина минути за мразот да се стопи. Извадете ги кесите и исушете ги чевлите со фен.

Овој трик е одличен за кожни чевли и може да ги рашири за цел број.

Може да се примени и на вештачка кожа, но таа има тенденција за враќање, така што процесот веројатно ќе мора да го повторите по одредено време.

Најчитани вести