вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 1

Протест на бегалците во Идомени

Претходно бегалците се собрале пред канцеларијата на УНХЦР во кампот во Идомени. Поради тензиите кои преовладуваат во реонот, припадниците на УНХЦР го напуштиле кампот.

Протест на бегалците во Идомени

Протест на бегалците во Идомени

Последни вести

Околу 80 бегалци денеска протестираа во тампон зоната меѓу Грција и Македонија барајќи да се отворат границите за да го продолжат својот пат кон Северна Европа, објави МИА.

Ова го јавија неколку грчки медиуми, без да соопштат други детали.

Претходно бегалците се собрале пред канцеларијата на УНХЦР во кампот во Идомени. Поради тензиите кои преовладуваат во реонот, припадниците на УНХЦР го напуштиле кампот.

Најчитани вести