Македонија

Протест пред Влада не се случи

Протест пред Влада не се случи

Контрапротестите пред Владата, кои беа најавени во исто време со протестите кои се одржуваат во знак на револт од пресудата за случајот „Монструм“, не се одржаа. Освен новинарски екипи, на закажаното место не се појави никој.

Исто како и албанскиот протест и македонскиот контрапротест беше најавен на социјалните мрежи.
До 15 часот, сообраќајот пред Влада се одвиваше нормално, без блокади, а мала полициска група го обезбедуваше објектот и околината.

DSCN0721 DSCN0722 DSCN0723 DSCN0725 DSCN0726 DSCN0727

DSCN0724 DSCN0728

DSCN0729 DSCN0730