вторник, 22 август 2017  |  Вести денес: 39

Протест „За заедничка Македонија“ во Велес

Трајче Арсовски, кој зборуваше во име на земјоделците од велешко, рече дека нема да дозолат разнебитување на татковината.

Последни вести

  Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ и вечерва организираше мирен протест во Велес преку кој беа повторени заложбите за унитарна Македонија и против промена на Уставот,  грбот и знамето на државата.
Учесниците на протестот порачаа да се даде се од себе за да се зачува државата и македонскиот јазик како официјален.
Трајче Арсовски, кој зборуваше во име на земјоделците од велешко, рече дека нема да дозолат разнебитување на татковината.
– Порачувам дека сите ние заедно и Македонци и Албанци и Срби, Роми и други етникуми сакаме да живееме заедно и затоа ќе се спротивставиме на сите непријатели кои работат на нејзиното разнебитување. Ние Македонците немаме ништо против Албанците кои живеат во Македонија, со нив заеднички сме работеле и живееле и порачуваме дека со нив и понатаму ќе живееме во мир и слога, бидејќи верувам дека сите имаме иста цел – заедничка Македонија, рече Арсовски.

Најчитани вести