Магазин

Провокција и експлицитност – Топ 10 забранети реклами (ВИДЕО)

Провокција и експлицитност – Топ 10 забранети реклами  (ВИДЕО)

Овие реклами биле премногу провокативни за да се емитуваат на телевизија. Некои од рекламите се вистински уметнички дела, но, во нив се појавуваат неверојатно згодни жени во секси пози. Очигледно, вработените во телевизиские куќи помислиле дека режисерите на овие реклами ја поминале границата.

Ова се топ 10 реклами кои се забранети на многу телевизии во САД:

1) Реклама за синџир на брза храна со Кејт Аптон

2) Реклама за парфемот „HEAT“

3) Реклама за Напстер

4) Реклама со Парис Хилтон

5) Реклама за долна облека со Кајли Миног6) Реклама з
а „Њујоркер“

7) ПЕТА реклама

8) Реклама за парфем со Ева Мендес

<

9) Реклама за кондоми

10) Реклама за „Левис“