Магазин

Прв хомосексуален брак склучен во Албанија

Прв хомосексуален брак склучен во Албанија

Првиот хомосексуален брак е склучен во Албанија.

Станува збор за двајца Британци кои подолг период живеат и работат во Албанија. Доналд Холдер и Мајкл Креан бракот го склучиле во британската Амбасада во Тирана.

Нивниот брак е прв кој јавно се склучува во Албанија меѓу две лица од ист пол.

На церемонијата присуствувале и двајца претставници на ЛГБТ заедницта од Тирана.