вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 4

Прв случај на вирусот Зика во Русија

zika

Последни вести

Прв случај на вирусот Зика е регистриран на територијата на Русија.

Лицето кое е заразено со вирусот е хоспитализирано и неговата здравствена состојба е задоволителна.

Членовите на неговото семејство не се инфицирани.

Заразеното лице претходно било на одмор во Доминиканска Република.

Најчитани вести