Македонија

Прва литургија во „Св. Константин и Елена“

Прва литургија во „Св. Константин и Елена“

Архиепископот на Македонската православна црква – Охридска архиепископија г.г. Стефан денеска богослужеше света Божествена литургија во храмот во изградба „Свети Константин и Елена“, на улицата Македонија во Скопје.

Православната црква денеска го празнува денот на светите рамноапостолни царот Константин и царицата Елена.