Македонија

Прва партија на Македонците во Србија

Прва партија на Македонците во Србија

Прва македонска малцинска партија на ниво на Србија е формирана денеска во Нови Сад.

Седиштето на Партијата на Македонците на Србија ќе биде во Белград.

Претседателот на Извршниот одбор на партијата, Димче Булевски истакна дека партијата ќе учествува на претстојните избори на 24 март, но додаде дека се уште не се знае дали таа ќе оди самостојно или во коалиција.

Булевски нагласи дека во Србија живеат околу сто илјади Македонци.