понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 75

Прва средба НАТО – Русија по две години

ru-nato-600x400 (1)

Последни вести

По речиси две години, следната недела во седиштето на НАТО ќе се одржи средба меѓу Советот на Алијансата и Русија.

Заменик портпаролот на НАТО, Кармен Ромеро изјави дека на состанокот на 20 април ќе се разговара за украинската криза, воените активности на Алијансата и Русија, безбедносната ситуација во Авганистан и регионалните терористички закани.

Иако западните земји и Русија имаат различни ставови за Украина, оваа средба укажува на подготвеност да се подобрат дипломатските односи што може да помогне при спречување на евентуални судири во регионот.

Најчитани вести