Македонија

Први ноември неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед

Први ноември неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на Република Македонија, 1-ви ноември 2013 година (сабота), Празникот на сите светци е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед во Република Македонија.