Секс

Психологија: Вашиот вкус за гради ја открива вашата личност

Психологија: Вашиот вкус за гради ја открива вашата личност

Најновото истражување на Универзитетот во Илиноис направи истражување на поврзаноста на големината на градите, кои мажите ги преферираат и нивните карактерни црти на личноста.

Резултатите од истражувањето покажале дека големи гради ги сакаат мажествените припадници на посилниот пол кои немаат никаков проблем во комуникација со жените.

По некое непишано правило, тие гледаат спорт, а дури и ако не се пушачи, во специјална прилика знаат да запалат по некоја.

Од друга страни, мажите кои сакаат жени со мали гради главно ги претставуваат оние на кои духовноста им е посилна страна, а неретко се и многу религиозни.

Во врските често се подредени под партнерката, но неретко се склони на депресија, која ја лечат со алкохол и уметност.