Балкан

Пукање во центарот на Загреб, ограбил банка и избегал

Пукање во центарот на Загреб, ограбил банка и избегал

Маскиран напаѓач ограбил банка во Загреб, а потоа со пукање избегал од местото на настанот.Откако упаднал во банката со оружје, побарал да му ја испразнат касата.Потоа истрчал со пукање и успеал да и побегне на полицијата.

Повредени нема, а за напаѓачот се трага.Се претпоставува дека некој му помагал, кој пак го чекал во автомобилот.