четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 50

Пукна првата „ саботажа “ на Среќко Поповски посветена на Заев

Во оваа најнова „ Саботажа “, Среќко Поповски го анализира говорот на Заев и неговото зборување за себе во трето лице еднина, и анализира што значи кога некој за себе зборува на овој начин

zaev-srecko

Последни вести

Познатиот новинар Среќко Поповски кој подолг период ги прави своите видео-прилози „ Саботажа “ конечно после 160 епизоди на серијалот се одлучи да му посвети една епизода на лидерот на СДСМ, Зоран Заев, пишува Курир.

Во оваа најнова „ Саботажа “, Среќко Поповски го анализира говорот на Заев и неговото зборување за себе во трето лице еднина, и анализира што значи кога некој за себе зборува на овој начин.

Среќко Поповски во оваа „ Саботажа “ тврди дека токму говорот во трето лице еднина на Заев е доволен „ дури и за невнимателниот гледач да ја деконструира фасадата позади која се крие лице со сериозна количина на несигурност“.

Дали се работи за промена на политиката на Среќко Поповски и авторот на „Саботажа“ одлучил да биде малку поискрен во своите видео-прилози? Погледнете и заклучете сами.

Најчитани вести