понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 59

Пунктовите за помош не се затворени

Сите пунктови коишто се организирани на социјалните мрежи функционираат со целосна посветеност на волотерите, секој добиен продукт се маркира со ознака "H" и се носи секаде каде што е потребно.

pomos_za_poplaveni

Поврзани вести

Од независната иницијатива за помош на граѓаните од поплавените подрачја ја демантираат веста дека пунктовите за помош се затворени.

Од граѓанската иницијатива известуваат дека веста за затварањето на пунктовите за помош не е точна и дека ниту еден пункт не е затворен, ниту ќе биден затворен. Се апелира до Црвениот крст да не пласира вакви невистини, коишто најмалку се потребни во ваков период.

Сите пунктови коишто се организирани на социјалните мрежи функционираат со целосна посветеност на волотерите, секој добиен продукт се маркира со ознака “H” и се носи секаде каде што е потребно , се вели во демантот на волонтерите кои самоиницијативно собираат помош за настраданите во невремето во Скопје.

„Ги повикуваме граѓаните и натаму да донираат, секој на оној пункт којшто е во негова близина, бидејќи од час на час, потребите на населението се се’ поголеми. Истовремено ги повикуваме сите коишто се подготвени да волонтираат и да се уверат во чесноста, пожртвуваноста и алтруизмот на секој од волонтерите на пунктовите, да се вклучат во работата на самите пунктови и ќе се уверат со колкаво човекољубие се пристапува кон секој случај“, стои во соопштението.

Најчитани вести