Македонија

Пуштена новата џампинг-џет фонтана на плоштадот „Македонија“

Пуштена новата џампинг-џет фонтана на плоштадот „Македонија“

Новата џампинг-џет фонтана на плоштадот „Македонија“, денеска се пушти во употреба. Таа е со правоаголна форма, и  димензии 20 на 10 метри. Површината е изработена од светлосиви гранитни плочи со ЛЕД светилки.

Нејзината изградба чини околу 150 милиони денари. Градот Скопје обезбеди една третина од парите, а останатиот дел се обезбедени од Владата.

 

Фото+ Видео А1 он