вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 61

Пуштање во употреба на далекуводот што ќе ги поврзува Македонија и Србија

МЕПСО денеска ќе го пушти во употреба 400 kV далекувод што ги поврзува електропреносните системи на Република Македонија и Република Србија, пишува МИА.

mepso-zavrsheni-75-otsto-od-gradezhnite-raboti-na-makedonsko-srpskiot-dalekuvod-1

Поврзани вести

МЕПСО денеска ќе го пушти во употреба 400 kV далекувод што ги поврзува електропреносните системи на Република Македонија и Република Србија, пишува МИА.

Македонија инвестираше над 11 милиони евра во 70 километри 400 kV далекувод.

На пуштањето во употреба ќе се обратат Синиша Спасов, генерален директор на МЕПСО и Бранко Шумоња, извршен директор за управување и пазар, ЕМС Србија.

Најчитани вести