вторник, 30 мај 2017  |  Вести денес: 6

ФОТО: Пуштен во употреба новиот електромоторен воз

Новиот електромоторен воз на Македонски железници АД Транспорт денес беше пуштен во употреба со промотивно возење на релацијата Скопје- Велес.

voz-nov-gr-1

Поврзани вести

Новиот електромоторен воз на Македонски железници АД Транспорт денес беше пуштен во употреба со промотивно возење на релацијата Скопје- Велес.

Пуштен во употреба новиот електромоторен воз

Пуштен во употреба новиот електромоторен воз

Новиот воз е набавен од кинеската компанија ЦРРЦ, и е прв од шесте патнички возови набавени со владиниот проект за обнова на возниот парк на железницата.

Новиот воз…

Најчитани вести