Свет

Путин бара подобрување на работата на руските тајни служби

Путин бара подобрување на работата на руските тајни служби

Владимир Путин денеска побарал подобрување на работата на руските тајни служби, за да можат да се „носат“ со современите предизвици и закани.

Тоа барање, како што соопштиле од Кремљ, Путин го изнел во писмена форма до ветераните и актуелните оперативци на руските безбедности служби.

-Нагласувам дека модерните закани и предизвици, како и новите дестабилизирачки фактори бараат зголемување на ефикасноста на целиот систем на домашни и специјални сужби, напишал Путин.

Во барањето посебен акцент било ставено на борбата против меѓунариодниот тероризам како и против секој (евентуален) обид од страски тајни служби кои сакаат да и’ зададат удар на Русија и на нејзините економски и политички интереси.