Балкан

Путин oдликуван со највисок орден во Србија

Путин oдликуван со највисок орден во Србија

Рускиот претседател Владимир Путин денеска беше одликуван со највисокот признание – Орден на Република Србија на голем златен венец од страна на претседателот на Србија, Томислав Николиќ.

Станува збор за орден од прв степен, а рускиот претседател е првиот и засега едниствениот на кому ќе му биде доделен „за исклучителни заслуги во развивање и зацврстување на мирољубива соработка и пријателски односи помеѓу Србија и Руската Федерација.