Свет

Путин го испробува снегот на планините околу Сочи

Путин го испробува снегот на планините околу Сочи

Рускиот претседател Владимир Путин, кој врши проверки во олимписките објекти во Сочи, се спушти неколку пати со ски во правецот на локалниот комплекс „Лаура“.

Центарот, во кој гостуваат не само професионални спортисти туку и обични гости, е лоциран на височина 1.435 метри во планината Псехако, пренесе „ИТАР-ТАСС“.

Путин повеќепати скијал тука и добро го познава планинските падини.