петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 53

Путин побара темелна анализа на мигрантската криза

119921788

Последни вести

Рускиот претседател Владимир Путин побара од Советот за национална безбедност на Русија темелно да ја анализира мигрантската криза во Европа.

Тој, исто така, нареди и руската политика, доколку биде потребно, да се прилагоди во таа сфера, како и постојано да се следат заканите поврзани со тоа.

– Треба да се изврши анализа на ситуацијата и да се извлечат соодветни заклучоци од мигрантската криза во Европа, а нашите акции да се прилагодат доколку е потребно, имајќи ги предвид постоечките и потенцијалните закани, истакна Путин на седницата на рускиот Совет за национална безбедност, посветена на унапредување на мигрантската политика.

Шефот на руската држава додаде дека е важно „постојано да се следи развојот на настаните на Блискиот Исток и во другите региони, од каде може да тргне нов мигрантски бран“.

Најчитани вести