Свет

Путин: Русија е подготвена да ги обнови односите со САД

Путин: Русија е подготвена да ги обнови односите со САД

Путин, при примањето на акредитивот за странски амбасадори во Русија, изјави дека за време на предизборната кампања ги слушнал ставовите на Трамп за обнувувањето на врските со Русија.

– Русија е подготвена за обновување на односите, но тоа нема да биде лесно. Подобри односи ќе им одговараат и на САД и на Русија, заклучи Путин.