Свет

Путин: Руската војска се повлекува поради украинските претседателски избори

Путин: Руската војска се повлекува поради украинските претседателски избори

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека им наредил повлекување на војниците по должината на украинската граница за да помогне да се создадат „поволни услови” за претстојните украинските претседателски избори закажани на 25 мај.

Украина соопшти дека руските војници, се преместиле на најмалку 10 километри од границата на Украина, но не и целосно.

САД регистрирале движење на некои руски војници, но не и големо повлекување.