Свет

Работната недела во Русија ќе трае четири дена?

Работната недела во Русија ќе трае четири дена?

Русија го разгледува воведувањето на четиридневна работна недела.

Комисијата за вработување, социјална политика и ветерански прашања на Русија, организираше тркалезна маса на која беше разгледано ова прашање.

Андреј Исаев, претседател на комисијата вели дека најважни се работните часови, а не работните денови.

Според него 4-дневна работна недела со 10 часа на ден, е ист како 5-дневна со по 8 часа.

Пратеникот промовираше воспоставување на 36-часовна работна недела и инсистираше на задржувањето на висината на платите.