Македонија

Радовишани со порака: Македонија не ја оставаме да ја распарчи Заев, избори на 5 јуни

Радовишани со порака: Македонија не ја оставаме да ја распарчи Заев, избори на 5 јуни

Голем број радовишани вечерва се приклучија кон Граѓанското движење за одбрана на Македонија и побараа одржување на изборите на 5 јуни со цел излез од кризата.

radovis-gdom1

Радовишани велат дека нема да дозволат Зоран Заев да ја распарчи Македонија и да ја реализира федерализација и остануваат при ставот дека само со одржување на избори Македонија ќе излезе од кризата и ќе продолжи напред.